LeaderDrKongНеЗнайкаLittleArtistMontexLitle PresidentDeliAtlanticCaliforniaBest StyleGoldexLuckySmile
ТОВ «Лідер-Трейдинг»

Телефони по регіонах
з 9:00 до 18:00
e-mail: leadertmYDm\@iUeukr.net
Нові надходження

Представляємо Вашій увазі надходження компанії Leader Trаding:

СКОТЧ

       Вже не одне десятирічні під словом «скотч» ми розуміємо звичайну липку стрічку, повсякденно вживану в різних цілях. І лише небагато знають, що Scotch® — це зареєстрована торгівельна марка. А сам скотч поділяється на види: скотч пакувальний, скотч канцелярський, скотч малярний, скотч двосторонній і так далі. Слово «scotch» в перекладі з англійського означає «шотландець» або «шотландський». Проте винайдений він був зовсім не в Шотландії і навіть не шотландцем і не шотландкою. Вперше скотч придумали в Америці. У 1923 році молодий чоловік на ім'я Річард Дрю влаштувався на посаду лабораторного техніка в компанію, що скромно займалась виробництвом наждачного паперу. Компанія називалася Minnesota Mining and Manufacturing, і в той момент вона активно тестувала по магазинах і автосервісах свою нову шкірку «Wetordry».

Одного разу, знаходячись в автомайстерні, Річард помітив, що майстри, що займаються фарбуванням кузовів автомобілів, зазнавали труднощі там, де машину потрібно було пофарбувати двома різними фарбами. Їм не вдавалося досить надійно захистити вже пофарбовану поверхню, і межа між кольорами виходила неакуратно.

Дрю пообіцяв малярам що-небудь придумати, і через деякий час приніс в майстерню клейку стрічку шириною 2 дюйми (5 см — тепер стандартна ширина пакувального скотча) з пластиром на кожному краю. Один з майстрів зважився спробувати дослідний зразок в справі, але коли зібрався наносити інший колір, відмітив, що стрічка Дрю зморщилась. Виявляється, з міркувань економії Річард зробив стрічку такою, що клеїть лише по краях, а в середині — ні. А оскільки в ті часи ходили легенди про шотландську скупість, розсерджений маляр зі злості вигукнув: «Заберіть цю стрічку, відправте вашим шотландським босам і скажіть їм, щоб зробили її клейкою!» Зрозуміло, що жодних «Scotch bosses» в Дрю не було, але слівце до стрічки неначе приклеїлося. Так і назвали скотч на честь скупості шотландців.

А винахідник продовжив експерименти. На доопрацювання пішло декілька років, і в вересні 1930 року перший рулон «шотландської» целофанової стрічки був відправлений на пробу клієнтові в Чикаго.

Так почалася історія цього простого, але вельми корисного винаходу, який став швидко знаходити нові застосування. Скотч став використовуватися для запечатування упаковки для їжі, пакетів з одягом, ремонту зламаних іграшок, заклеювання порваних сторінок книг, занепалих купюр, вікон на зиму і навіть для зберігання розбитих яєць.

З часом компанія 3М постійно удосконалювала стрічку, випускаючи нові різновиди: скотч пакувальний, скотч малярний, скотч канцелярський, скотч двосторонній і так далі. На сьогоднішній день в сімействі скотчу ЗМТМ більше 900 найменувань.

Наскільки успішно склалося життя самого винахідника Річарда Дрю, сказати важко. Ні про те, що він казково розбагатів, ні про те, що помер у бідності, не повідомляється. Відоме одне — він прожив довге життя (за одними джерелами - 96 років, по інших - 81 рік) і увічнив своє ім'я як винахідник продукту, без якого у наш час не обходиться жоден будинок.

Всі предмети, які знаходяться на Вашому робочому столі в офісі, відносяться, здебільшого, до категорії канцелярських товарів. Канцтовари для офісу включають широку групу товарів: від письмового приладдя, паперу і ножиць, до папок для паперів і файлів. Офісний папір, найбільш використовуваний з канцтоварів, тому його завжди має бути багато.

Сучасні канцтовари пройшли довгий шлях. Зате зараз ми маємо в арсеналі тисячу дрібниць і потрібних речей, які допомагають нам на роботі і удома.

 
Ваш кошик
товарів:
0
на суму: (грн) 0.00
Оформити заказ Реєстрація Забули пароль?
Презентації
Новинки